כניסת לקוחות

פירוק וחיסול חברה

תהליך של סגירת חברה בע"מ הרשומה ברשם החברות מצריך הגשת בקשה לפירוק חברה מרצון בהליך רגיל או מזורז או בהגשת בקשה לפירוק באמצעות בית משפט במקרה שמדובר בחברה עם חובות ללא אפשרות לפרוע אותם בתוך שנה.

פירוק וחיסול חברה הוא הליך משפטי מורכב הכרוך בסיום פעילותה של חברה, מימוש נכסיה וחלוקת התמורה לנושים. משרדנו מתמחה בייצוג חברות ונושים בהליכי פירוק, ומספק ליווי וייעוץ משפטי מקצועי לאורך כל התהליך, תוך שמירה על זכויות הלקוחות והאינטרסים שלהם.

רשם החברות התראה לפני העברת חובות החברה לגבייה באמצעות המרכז לגביית קנסות

רשם החברות התראה לפני העברת חובות החברה לגבייה באמצעות המרכז לגביית קנסות

התראה לפני העברת חובות החברה לגבייה באמצעות המרכז לגביית קנסות
כידוע לכם, חברתכם רשומה כחברה מפרת חוק, על פי הוראות סעיף 362א לחוק החברות התשנ"ט-1999 (להלן: "החוק") בגין אי תשלום אגרה שנתית לרשם החברות.
חובות החברה שלא ישולמו עד ליום 28.11.2024, יועברו לגבייה באמצעות המרכז לגביית קנסות, בהתאם להוראות חוק המרכז לגביית קנסות, הוצאות ואגרות, התשנ"ה-1995. 
גביית חוב על ידי המרכז לגביית קנסות כוללת אפשרות לגביה מנהלית, בין היתר, בדרך של הטלת עיקולים וכרוכה בהוספת הוצאות הגבייה לסכום החוב.
יודגש, כי ממועד העברת החובות לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות, לא ניתן יהיה לשלם את החובות ישירות לרשם החברות אלא למרכז לגביית קנסות בלבד.
לידיעתכם – תשלום המתבצע במרכז לגביית קנסות, מתעדכן במערכת רשם החברות כעבור כשבוע ולכן, רק במועד זה תוסר הגדרת החברה כחברה מפרה, ככל שהיא נובעת מאי תשלום אגרה בלבד.
ככל שהחברה הסדירה את תשלום החובות קודם למועד קבלת מכתב זה, ראו מכתב זה כמבוטל.
אם החברה הפסיקה את פעילותה הכלכלית, באפשרותה לפעול לפירוק מרצון, בהתאם להוראות הדין.
 
לא בטוחים אם שילמתם כבר את האגרה או אם הגשתם את הדיווחים הנדרשים היכנסו ובדקו. 
לחיפוש ביחידת החברות לחצו כאן

אם גם אתם קיבלתם הודעה דומה מרשם החברות, אתם במרחק קצר לפני עיקולים והליכי גבייה שיבוצעו על ידי המרכז לגביית קנסות. חשוב לפעול מהר!

ככל ומדובר בחברה שהפסיקה את הפעילות שלה והחוב לרשם החברות בגין שנים בהם החברה לא פעלה, אבל לא השלמתם הליך של פירוק וחיסול החברה והיא נותרה בסטטוס פעיל ברשות התאגידים – עליכם לפעול להגשת בקשה לפירוק החברה כאשר בסופו תוכרז החברה כמחוסלת ולא פעילה.

ראשית צריך להבין את היקף החובות של החברה, אל מול הנכסים אם ישנם ולהבין באיזה מסלול צריך לפעול.

האפשרות הראשונה והפשוטה ביותר, זה פירוק חברה ללא חובות וללא נכסים, בין אם נוהלה על ידי בעל מניות יחיד או יותר, עדיין מדובר בהליך מנהלי במספר שלבים שמתבצע ישירות מול רשות התאגידים.

באפשרות השנייה ישנה חברה עם חובות שבעלי המניות מתחייבים לסלק אותם במהלך הליך הפירוק ועד לתקופה של שנה. כלומר בסופו של הליך הפירוק החברה תהיה ללא חובות ומפרק החברה יגיש דוח סופי שיפרט את הפעולות שבוצעו והחובות שסולקו, כאשר החברה תחוסל כשהיא ללא חובות.

באפשרות השלישית והמורכבת יותר, תהיה לנו חברה עם חובות, בהיקף שלא ניתן לפרוע אותם, בין על ידי מימוש נכסי החברה ו/או על ידי בעלי המניות ולכן במצב הזה נדרש לפנות להליך של חדלות פירעון שיתנהל בבית המשפט המחוזי.

במצב זה של הליך משפטי לחברה המצויה במצב של חדלות פירעון, יתן בית המשפט צו פירוק וימנה נאמן שתפקידו לאתר נכסים ולפעול למימושם לטובת הנושים.

כל אחד מהמסלולים מצריך ליווי מקצועי במטרה שהחברה תחוסל באופן סופי ורק כך לא יסתכנו בעלי המניות ביצירת חוב מידי שנה בגין האגרה השנתית לרשם החברות, שמחוייבת מידי שנה כל עוד החברה לא חוסלה, חוב שכאמור המדינה גובה כ"קנס" באמצעות המרכז לגביית קנסות.

למידע נוסף על הליך של פירוק וחיסול חברה, בהליך פירוק מרצון, או במסלול הרגיל מול רשות התאגידים, או פירוק חברה שיש לה חובות והיקף הנכסים שלה לא מאפשר סילוק החובות ולכן נדרש לפנות להליך של פירוק חברה על ידי בית המשפט – מלאו פרטים ותאמו שיחה ראשונית עם עו"ד משה ישראל ללא עלות ויחד נבין מה האפשרויות העומדות בפניכם בנסיבות המקרה האישי שלכם.

כניסה לאזור האישי